Northvolt AB

Northvolt AB är ett svenskt företag som specialiserar sig på utveckling och tillverkning av hållbara, högkvalitativa battericeller och system, med ett starkt fokus på att minska koldioxidavtrycket.

Handla i Northvolt AB

Om Northvolt AB

Northvolt AB är ett svenskt företag som specialiserar sig på utveckling och tillverkning av hållbara, högkvalitativa battericeller och system, med ett starkt fokus på att minska koldioxidavtrycket. Företaget grundades för att möjliggöra Europas övergång till en kolfri framtid samt strävan efter att leverera världens grönaste litiumjonbatterier med ett minimalt CO2-avtryck. Northvolt har snabbt etablerat sig som en ledande aktör i Europa.

 

Bland Northvolts industripartners och kunder finns några av de största namnen inom olika sektorer, inklusive ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas, Volkswagen Group och Volvo Cars. Dessa samarbeten understryker företagets engagemang för innovation och hållbarhet inom batteriproduktion​​​​.

 

Ett exempel på Northvolts samarbeten är det gemensamma företaget med Volvo Car Group, där de planerar att etablera ett forsknings- och utvecklingscenter i Sverige och en ny gigafabrik i Europa med en potentiell kapacitet på upp till 50 gigawattimmar (GWh) per år. Produktionen är planerad att starta 2026, och som en del av planerna kommer Volvo Car Group också att köpa 15 GWh battericeller per år från Northvolts befintliga batterifabrik i Skellefteå, Sverige, från och med 2024. Denna satsning är avgörande för Volvo Cars ambition att bli en ledare inom det premium elektriska bilsegmentet och att endast sälja rena elbilar senast 2030​​.

 

Northvolt har också nyligen meddelat att de har säkrat ytterligare finansiering för att utöka den första cirkulära gigafabriken i västvärlden, vilket understryker deras fortsatta tillväxt och ambitioner inom batteriindustrin​​.

Läs mer om Northvolt AB

Vill du handla i Northvolt AB eller har frågor om aktien?

Fyll i formuläret för att visa köp- eller säljintresse. Vi återkopplar inom några minuter gällande aktiekursen samt detaljerna för orderläggning.


    Ett urval av bolag som vi har gjort transaktioner i →

    Vi genomför transaktioner i både små, innovativa företag i ett tidigt skede, samt i etablerade, stora och välkända. Sammanlagt handlar det om över 1 000 bolag, med en särskild fokus på cirka 70 av dessa. Via vårt nätverk av investerare tillkommer kontinuerligt nya bolag och investeringsmöjligheter.